Het is soms noodzakelijk bestaande leidingen te verleggen. Dit gebeurt meestal bij een verbouwing. Het verleggen dient deskundig te gebeuren om schade aan de leidingen en eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Met onderstaande tips kunnen de leidingen moeiteloos worden verlegd en zullen de kosten zeker meevallen:

  • Sluit altijd eerst de hoofdkraan af. Het is misschien wel voor de hand liggend, maar wordt wel vaker over het hoofd gezien. Zo voorkom je al een heleboel problemen voordat je met het werk begint.
  • Gebruik een schets waarin je duidelijk aangeeft waar de leidingen zullen komen te liggen. Dit bepaal je door eerst goed na te gaan welke plaats het best zal zijn, ook met het oog op de toekomst. Zo wordt voorkomen dat je onnodig veel werk gaat hebben indien er zich een probleem mocht voordoen.
  • Ga goed na waar de bestaande leidingen zich precies bevinden. Dat is niet altijd duidelijk. Neem dus je tijd om dat na te gaan en zorg er zeker ook voor dat je geen enkele over het hoofd ziet!
  • Wat is de staat van de bestaande leidingen? Het heeft geen zin die te verleggen indien ze zich in een slechte staat bevinden. In zulke gevallen is het beter die direct te vervangen. De kosten die hiervoor worden gemaakt wegen niet op tegen die wanneer je achteraf toch weer alles gaat moeten vervangen.
  • Let er bij het verleggen op dat de leidingen niet beschadigen. Dit zal voor veel ongerief zorgen wanneer er zich dan, nadat de verbouwing afgerond is, lekkages gaan voordoen.
  • Maak alvast een berekening van de benodigde hulpstukken en extra leidingen die nodig zullen zijn. Je kunt alle benodigde materialen dan in een keer kopen. Hierop kan je dan eerder een korting krijgen dan wanneer je steeds een kleine hoeveelheid gaat aanschaffen.
  • Probeer de klus, vooral als je het zelf gaat doen, niet in het weekend te klaren. Indien je een tekort hebt aan materialen zit je naders met een onafgemaakte klus.
  • Zorg ervoor dat alle koppelingen waterdicht zijn. Dit doe je door de juiste procedures op te volgen.
  • Neem je tijd om alles goed door te nemen voordat je aan het werk begint. Zet alle benodigde gereedschappen en materialen binnen handbereik.
  • Misschien de belangrijkste tip: schakel bij twijfel een loodgieter in. Maak gebruik van een loodgietersbedrijf in Amsterdam om het werk op deskundige wijze te verrichten.

Door gebruik te maken van bovenstaande tips zal het verleggen van leidingen een klus worden die het gewenst resultaat zal opleveren. Ook zal het in de toekomst makkelijker zijn om problemen op te heffen omdat er al rekening hiermee gehouden is bij de aanleg.

Call Now Button