Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat mensen met een stenen vloer er voor kiezen om tijdens het leggen van de vloer ook vloerverwarming te nemen. Dat is ook niet zo gek, want vloerverwarming heeft namelijk veel voordelen. Hieronder bespreken we de voordelen van het hebben van vloerverwarming, zodat jij na het lezen van dit artikel ook overtuigd bent van de voordelen!

De voordelen van vloerverwarming

Het hebben van vloerverwarming heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we de voordelen op een rijtje gezet.

  • Het bespaart energiekosten
  • Makkelijker voor het interieur
  • Het geeft comfort
  • Het is hygi├źnisch

Wanneer je er voor kiest om vloerverwarming te nemen dan bespaar je direct op energiekosten. Bij vloerverwarming heb je namelijk minder energie nodig om in huis over een aangename temperatuur te beschikken. Wanneer de kamers worden verwarmd door middel van radiatoren dan kan het zijn dat er in de ene kamer een grotere radiator staat dan in de andere kamer. Hierdoor kunnen de temperaturen in de verschillende ruimten sterk verschillen. Daarnaast kan het zo zijn dat er een radiator aan een kant van de kamer staat. Het kost dan relatief meer energie om de gehele kamer te verwarmen dan wanneer er vloerverwarming is geïnstalleerd. Enerzijds bespaar je op deze manier kosten voor het verwarmen van de kamers en anderzijds is dit beter voor het milieu.

Nog een voordeel van vloerverwarming is, is dat het onder de vloer zit en je geen last hebt van radiatoren. Sommige mensen vinden radiatoren niet mooi staan. Met vloerverwarming staat het je helemaal vrij om het huis zo in te richten zoals jij dat wilt. Vanaf nu kun je dus mooi lange gordijnen kopen die je helemaal tot aan de vloer kunt hangen. Daarnaast geeft vloerverwarming over het algemeen een zeer aangename temperatuur. Dat komt door de stralingswarmteoverdracht die vloerverwarming geeft. Denk bijvoorbeeld ook aan een lekkere warme vloer. In de winter is het heerlijk om met je blote voeten of sokken over een vloer te lopen die warmte geeft. Dit geeft een vele malen beter gevoel dan de koude tegels waar je in de winter overheen loopt.

Tot slot gebeurt het steeds vaker dat er wijken komen waar wordt gewerkt met een stadsverwarming. Elk huis in deze omgeving wordt dan voorzien van warm water. Het water waarmee deze huizen worden voorzien is echter niet warmer dan 55 graden. Deze temperatuur is onvoldoende om een huis met radiatoren te verwarmen. Het is wel warm genoeg voor mensen die over vloerverwarming beschikken. Wanneer je in een wijk woont die beschikt over stadsverwarming dan is het een logische optie om te kiezen voor vloerverwarming. Ook is het verstandig om alvast voor vloerverwarming te kiezen wanneer er een kans bestaat dat jouw wijk in de nabije toekomst overgaat op stadsverwarming.

Contact opnemen

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor vloerverwarming bij jou in huis? Dan kun je vandaag nog contact met ons opnemen en wij zorgen dat jullie snel zijn voorzien in meer informatie over de mogelijkheden van vloerverwarming bij jou in huis door een van onze loodgieters.

Call Now Button