Het werk van een loodgieter is verspreid over een breed vakgebied. Denk maar aan een verstopte afvoer, maar ook het repareren van de CV. Bij problemen in het huis betreffende deze punten kan je natuurlijk eerst nagaan of je het niet zelf kan verhelpen. Een lekke kraan vervangen kan je zelf doen, mits je de juiste werkwijze in acht neemt. Echter zijn er heel wat gevallen waar het zeker aanbevolen wordt de hulp van een loodgieter in te roepen. Hierdoor wordt er niet alleen voorkomen dat de schade groter wordt, maar kunnen ook problemen die zich nog zouden kunnen voordoen opgelost.

Wanneer dus een specialist inschakelen?

Het begint vaker bij problemen waarvan de oorzaak niet altijd te achterhalen is. Een plotseling verlaagde waterdruk of een CV ketel die niet meer verwarmt. Ook wanneer er sprake is van een lekkage die zich bijvoorbeeld achter een wand bevindt of een verstopte afvoer zal de hulp van een loodgieter nodig zijn om het probleem op te lossen. Deze beschikken over het juiste gereedschap waardoor je, mede door de aanwezige ervaring, veel ongerief bespaard zal blijven.

In de wintermaanden zijn het vaker bevroren waterleidingen die ervoor zorgen dat de hulp van een loodgieter wordt ingeroepen. Dit moet wel snel gebeuren, wil je verdere schade aan het buizennet en de boiler voorkomen.

Maar ook voor de installatie van nieuwe systemen is de hulp van een loodgieter nodig. Een nieuwe boiler of het leggen van een nieuwe afvoer kan je het best niet zelf doen. Het is vaker zelfs vereist dat de installatie van vooral verwarmingssystemen door een deskundige wordt gedaan. De verzekering let hier ook vaker op en zal de garantie op het product hiervan afhangen.

Naast het verhelpen van problemen en de aanleg van nieuwe systemen wordt een loodgieter ook ingeschakeld voor het onderhoud van, vooral, verwarmingssystemen. Deze beschikken steeds vaker over componenten die vereisen dat er met speciaal gereedschap wordt gewerkt. Moderne verwarmingssystemen vereisen zelfs een speciale computer waarmee foutencodes kunnen worden afgelezen.

Zorg er dan ook voor in zee te gaan met een loodgietersbedrijf dat gecertificeerd is. De beste loodgieter staat er garant voor dat er eerst goed geluisterd wordt naar wat de klant te zeggen heeft. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren dat volkomen aansluit bij de wensen van onze klanten.

Call Now Button