Iedereen wil natuurlijk besparen op de energie die in huis verbruikt wordt. Daar zijn namelijk tal van redenen voor. Naast het feit dat je met minder energie verbruiken goed bezig bent voor het milieu, kun je er ook nog eens flink veel geld mee besparen. Om het energieverbruik te verminderen, is het verstandig om als eerste te kijken naar één van de grootste verbruikers van energie in ons huis: de verwarming. Wanneer de temperaturen omlaag gaan, draait de verwarming in ons huis op volle toeren en verbruikte de CV ketel gigantisch veel gas. De kosten die dat met zich meebrengt, hebben gigantisch veel invloed op de energierekening. Natuurlijk gebruiken we de verwarming in de zomer veel minder en lijken de kosten lager doordat deze over 12 maanden verdeeld worden. Toch verbruiken we ontzettend veel gas en is besparen op de verwarming wellicht een hele goede reden. Maar hoe doe je dat? We hebben enkele handige tips van specialisten voor je verzameld.

Stel de temperatuur op een slimme manier in

De eerste tip is om op een handige manier gebruik te maken van het instellen van de temperatuur. Daarmee kun je flink veel besparen op de verwarming. In onze moderne samenleving is het heel eenvoudig om vooraf temperatuur in te stellen. Door op deze manier slim met het instellen van temperatuur om te gaan, bespaar je veel geld. Praktisch gezien zijn er genoeg tips om op een slimme wijze met de temperatuur om te gaan. Kies er bijvoorbeeld voor om de verwarming altijd een uur voordat je naar bed gaat helemaal uit te schakelen. Voordat de temperatuur merkbaar daalt, is het uur al voorbij. Hetzelfde geldt trouwens voor de momenten wanneer je van huis bent. Als er overdag niemand thuis is omdat iedereen aan het werk is, kun je de verwarming gerust uitschakelen. En dat betekent gelukkig niet direct dat je in een koud huis terug komt na je werk. Dankzij vele handige systemen is het namelijk mogelijk om vanaf je mobiel de verwarming aan te zitten. Dit kun je dus doen voordat je naar huis zodat je én bespaart op de verwarming en tegelijkertijd en toch geen kou hoeft te lijden.

Radiatorfolie

Ooit van radiatorfolie gehoord? Dit is een geweldige investering die je binnen no time terug verdient. Dat komt omdat je daarmee flink wat geld kunt besparen om de stookkosten. Radiatorfolie staat ook bekend als een warmte werende folie. Je plakt deze achter de radiator. De warmte die tegen deze folie aankomt, wordt vervolgens naar binnen toe gestraald en zal niet door de muren toe naar buiten toe ontsnappen. Wanneer je dit bij iedere radiator toepast, scheelt dat behoorlijk veel. Bovendien duurt het helemaal niet lang voordat je de investering hebt terug verdient. Volgens diverse berekeningen duurt dat namelijk slechts een maand.

Verwarm kleine ruimtes

Klinkt logisch natuurlijk, maar je zult versteld staan hoe ontzettend veel je hiermee kunt besparen. Het is natuurlijk logisch dat het verwarmen van een kleine ruimte een stuk minder stookkosten met zich mee brengt dan een grote ruimte. Daarom is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de ruimte die je moet verwarmen zo klein mogelijk is. Dat kun je bijvoorbeeld doen door niet direct in het hele huis de verwarming aan te hebben staan. De verwarming in de keuken of de gang hoeft bijvoorbeeld echt niet aan te staan ’s avonds. Natuurlijk houd je de woonkamer wel warm. Zorg er dan wel voor dat de deur zoveel mogelijk afgesloten blijft als de verwarming aanstaat. Kies er ook het liefst voor om de verwarming in de slaapkamer zoveel mogelijk uit te zetten. Daarmee spaar je geld uit en het is ook nog eens veel gezonder.

Je hebt te weinig vermogen

Wanneer je langere tijd beschikt over een cv-ketel neemt het vermogen van deze ketel langzaam maar zeker af. Dat kan voor flinke problemen zorgen. Zo kan het zomaar dat het huis niet meer voldoende verwarmd wordt en dat er ook problemen ontstaan wanneer je op meerdere plaatsen tegelijk warm water wil gebruiken. Een ketel kan overigens ook te weinig vermogen hebben doordat je huis groter is geworden door bijvoorbeeld een aanbouw.

Op zoek naar een goede partij om mee samen te werken? Neem dan contact op met onze loodgieters

Call Now Button